Recept, který nebolí: Vaječné karbenátky
06.09.2018
Recepty, které nebolí, jsou takové, které zvládne i úplný kuchařský antitalent jako jsem já a ještě si dobře pošmákne. Jsou rychlé a jednoduché. Jsou to samozřejmě recepty vegetariánské či veganské, které nebolí ani nebohá zvířata. Takže s chutí do toho!
Co budu potřebovat na 2 porce?
- 6 bio nebo domácích vajec - jak v obchodě vybrat netýraná vejce?
- 3 hrsti strouhanky
- 2 lžíce hladké mouky
- trocha oleje
- bylinky (provensálské/ oregáno/ čertvou pažitku/ petrušku/ co dům dá)
Postup
- Uvařím 5 vajíček natvrdo, nechám vychladnout, nastrouhám nahrubo na struhadle
- Přidám menší hrst strouhanky, 2 lžíce mouky, jedno syrové vejce a bylinky
- Pečlivě prohňácám až vznikne kompaktní hmota nebo až si vybiju všechny psychologické potřeby
- Vytvaruju do kuliček (ty pak vidličkou zmáčknu během smažení) nebo rovnou do placiček, ať se to nerozpadá a ještě obalím ve zbytku strouhanky
- Chviličku smažím dokud to nezezlátne, odložím na ubrousek odsát od oleje
Podávám např. s americkými brambory a salátkem a rychlý zdroj bílkovin je na světě! Za recept děkuji mamince :*
Další fajn recepty i s příjemným povídáním a mnoha informacemi naleznete u Janči: